دهههای متمادی است که پزشکان توصیه میکنند بیماران مبتلا به
نارسایی قلبی برای حفظ سلامت خود میزان مصرف نمک شان را کاهش دهند، اما
مطالعه جدید محققان این توصیه را نادرست میداند.
به تازگی محققان مرکز پزشکی دانشگاه «راش» شیکاگو دریافتند که بیماران
مبتلا به نارسایی قلبی متوسط که از رژیم غذایی حاوی میزان سدیم اندک پیروی میکنند در مقایسه با بیماران دارای شرایط مشابه که میزان مصرف نمک شان را
محدود نکرده بودند ۸۵ درصد بیشتر در معرض مرگ یا بستری شدن در بیمارستان به
خاطر بیماری قلبی قرار داشتند.
دکتر «رامی دوکی»، سرپرست تیم تحقیق، با اشاره به یافتههای این مطالعه
هشدار میدهد که این تحقیقات هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد و بدین معنا
نیست که از این پس بیماران قلبی مجاز به استفاده نامحدود از نمک هستند.
به گفته این محققان، هنوز آزمایشات بالینی زیادی برای اثبات درستی این فرضیه لازم است.
محققان این مطالعه برای انجام این آزمایش، دادههای مربوط به معاینات
بالینی ۸۳۳ بیمار مبتلا به نارسایی قلبی را به مدت سه سال دنبال کردند و با
استفاده از پرسشنامه هایی میزان مصرف نمک آنها را تحت نظر داشتند.
آنها ۱۳۰ نفر از بیماران دارای رژیم غذایی محدود از لحاظ سدیم را با ۱۳۰ بیمار بدون محدودیت مصرف مقایسه نمودند.
در حدود ۴۲ درصد از بیماران قلبی دارای رژیم غذایی محدود از لحاظ سدیم
در طول این مدت فوت کرده یا در بیمارستان بستری شدند، در حالیکه این رقم
برای بیماران بدون رعایت این رژیم غذایی ۲۶ درصد بود.