یکشنبه ۲۱ اردیبهشت سال ۱۴۰۴

فواید بیشمار چای کوهی

یوسف اصغری محقق و مدرس طب سنتی درباره چای کوهی اظهار کرد: چای کوهی رفع کننده قولنج‌های سردمزاج، ادرارآور،قاعده آور، خردکننده سنگ‌های مجاری ادراری و صفراوی است اخلاط بلغمی غلیظ   در شش‌ها یا رحم یا امعا  را دفع می‌کند و همچنین افزایش‌دهنده قوای جنسی است.

جوشانده چای کوهی برطرف‌کننده حالت غش و خفقان است، همچنین درمان‌کننده دردهای مفاصل و روماتیسم به‌خصوص در سردمزاجان است.مصرف زیاد چای کوهی برای افراد گرم‌مزاج مضر است و موجب خون‌آلود شدن ادرار می‌شود. مصرف این گیاه برای زنان باردار ممنوع است چون موجب مرگ جنین می‌شود.

متأسفانه برخی افراد چای کوهی را با علف چای (هوفاریقون/ گل راعی) اشتباه می‌گیرند. هوفاریقون دارای گل‌های زرد است اما چای کوهی گل‌های ریز بنفش پوشیده از کُرک دارد. اصغری یادآور شد: برای تهیه جوشانده، 10 گرم چای کوهی را با دو لیوان آب در حرارت ملایم بجوشانید تا دوسوم آن باقی بماند و سپس گرم‌گرم آن را صاف کنید و بنوشید. برای تهیه دمنوش چای کوهی، مقداری از آن را به مدت 10 دقیقه مانند چای دم کنید.


پیام یا سوال خود را برایمان بفرستید

پر کردن فیلد های ستاره دار الزامی می باشد.*

*