جمعه ۲۱ شهریور سال ۱۴۰۴

خواص شگفت انگیز گیاه پونه

طبیعت پونه گرم و نشاط آور است. اعصاب و حافظه سالمندان را تقویت می‌کند. برگ‌های آن بادشکن و ضدنفخ است و برای تحریک غدد بزاقی و شیره معده، غذا را به سهولت هضم می‌کند و اشتهاآور خوبی میباشد.

 

جویدن پونه در رفع بوی بد دهان موثر است و به دلیل دارا بودن ترکیبات ضدباکتریایی، دارویی فوق العاده برای رفع عفونت‌های تناسلی، ادراری و گلودردهای چرکین بوده و مانند آنتی بیوتیک عمل می‌کند.

 

پونه ماده ای قوی و ضد اسهال است و مصرف زیاد آن موجب یبوست می‌شود. این گیاه برای درمان استفراغ و دل پیچه نیز مفید می‌باشد.

 

مصرف زیاد پونه معده را به سوزش می‌آورد. پونه به دلیل ویتامین C بالا برای تقویت لثه‌ها نیز موثر است. بخور آن برای درمان سینوزیت عفونی بسیار مفید و چای آن برای اسپاسم (گرفتگی) عضلات خاصیت دارد.

 

عرق پونه خلط آور، قابض و بازکننده عروق است و اسانس آن به دلیل دارا بودن «مانتول» خاصیت بی حسی موضعی دارد و ضدعفونی کننده محیط است. پونه یک انگل زدای قوی است و اگر آن را با عسل بخورید، برای رفع کرم روده نیز موثر است. این گیاه موش، مار و حشرات موذی را فراری می‌دهد و مرهم آن، تحریکات پوستی مثل گزش حشرات و ضرب دیدگی را بهبود می‌بخشد. مهم‌ترین و بارزترین ویژگی پونه کلسیم بالای آن است.

 

این روزها بیشتر پزشکان، مصرف پونه را به خانم‌های یائسه و افرادی که دچار پوکی استخوان هستند و همچنین کودکان در حال رشد توصیه می‌کنند. بنابراین کسانی که تمایلی به مصرف شیر ندارند، بهتر است ماست و دوغ را با پونه میل کنند.

 

عرق پونه را بعد از هر غذا نصف استکان میل کنید.


پیام یا سوال خود را برایمان بفرستید

پر کردن فیلد های ستاره دار الزامی می باشد.*

*